28 Şubat 2014 Cuma

Yıllanmış Günah Günü

"Sevgililer Günü" ismiyle ortaya attılar. Hedefte ise ilk olarak genç nesil vardı! Zira onların duygu ve düşünceleri daha toy, akıl yolları tatil edilmiş, sadece hissi bir bakışla dünyaya bakmaktadırlar. Zira gençleri ve genç nesilleri aldatmanın en basit yolu ise şehvetlerle kuşatılmış oyunlardan ibaretti. Elbette bu iş tam bir sömürgeci sistem için sanki özel olarak hazırlanmıştı.
Eğer sevgiliye gün tayin edilecekse bunu neden Müslüman olmayan bir insan Müslüman âlemi için seçiyor ve bunun oluşması için elinden geleni ardına bırakmadan yorulmadan, bıkmadan usanmadan ilada bunu Müslüman toplumuna dayatmaya çalışıyor. Bu dayatmaların perde arkasını görmek için ilada lazer ışınlı gözlükler takmak gerekmese gerek diye düşünüyorum!

Bu günün İslam âlemine getirisinden çok götürüsü olduğu aşikârdır. Bizler Müslüman bir toplumuz ve bizim İslam dininin kendi kültür gelenek ve ananeleri varken neden Hıristiyan bir din âliminin, Hıristiyan din kültüründe bile olmayan, sonradan çıkar üzerine yapılan bir dayatmaya, bizler alet olalım ki!

Bu günü değerli kılan nedir. Günler aylar yıllar Allah’a ait değil mi? Peki bugünü bize Allah mı bildirdi? değerlidir diye ve ya peygamber mi sünnetinde bugünü yaşadı? Dinde olmayan, sünnette uygun gelmeyen bu yanlış kültürlerin peşine takılmak ne kadar akıllıca bir davranış olabilir ki? Acaba Allah Kuran'da buyurmadı mı ki Allahın Resulü sizlere neyi emrettiyse onu alın ve sizlere neye karşı yasak koyduysa ondan uzak durun, demedi mi? bu emirler bizler için değil mi? Yarın kıyamet gününde Peygamberimiz s.a.a bizden eğer bu günden dolayı bir sual eder ise nasıl bir cevap vereceğimizi hiç düşündünüz mü?

Sevgililer günü değil de adını günah günü dersek daha doğru olur kanısındayım. Bugün öyle bir gündür ki şeytan salıverilmiş insanoğlunun içerisine her türlü hile ve oyunlarla insanları aldatmaktadır. Çirkin ve pis olan her şeyi güzel göstermektedir, onun işi bu aslında! En basitinden iki namahrem insanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak günahları dilim varmıyor ifade etmeye kaldı ki bu yanlış hareketler sonucunda kişilerin uhrevi hayatlarının ne kadar zarar gördüğünü söylemeye hacet bile kalmamaktadır.

Başka bir açıdan olaya şöyle bakmaya çalışalım; bu günde kimler kazançlı çıkacak veya hangi sistemler kazanacaklar, paralarına para katacaklar. Borsa misali, 14 Şubatta bu sistemlerin kar çıtaları devamlı yükselişe geçecektir. Bizler bilmeden dahi olsa kimlere hamallık edeceğiz. Maddi ve manevi olarak bizim milletimizin üzerinden hakkımızı kullanarak onların daha da güçlenmesine yardımcı olacağız. Peki, Müslüman olarak yaptıklarımızdan sorumlu değil miyiz?

Ey Müslüman sen Muhammed (s.a.a) ümmetisin. Senin örnek alacağın davranış ve düşünceler senin peygamberinde mevcuttur. Zira peygamber (s.a.a) insanoğlu için gerçek bir önder, iyi bir kılavuz ve ahret yurdu için hidayetçi olarak bizlere sunulmuştur. Her insan topluluğu kendi yaşadığı dönemdeki din ve şeriattan sorumlu değil midir? İslam dininin hangi kültür ve geleneklerinde bir eksiklik gördün ki bu kâmil dini bırakıp ta Hıristiyan dininde olmayan bir kültürle yaşamaya çalışıyorsun?

Rabbim bizlere şeytan ve onun yandaşlarının oyunlarına karşı uyanık olmayı basiret ehlinin kültürüyle yaşamayı Muhammed (s.a.a) ve Ehlibeyt’inin (a.s) sünnetine uygun bir şekilde amel etmeyi nasip etsin.


selam ve dua ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder